Wij kunnen uw steun hard gebruiken!Doneren
Terug naar het overzicht

Positieve veranderingen in Kampala

13 juni, 2017 10:03

Stichting Red een Straatkind is erg trots op alle behulpzame vrijwilligers die zich elke dag weer inzetten voor de kwetsbare kinderen uit de sloppenwijken in Kampala, Oeganda.

Dagelijks komen er nog steeds tussen de 20-25 kinderen naar het Drop-in Centre. Hier wordt een dagprogramma aangeboden dat bestaat uit het ochtendgebed, ontbijt en het volgen van diverse lessen (gevorderden en beginners). Ook wordt er tijd gemaakt voor knutselen, kleuren of voetballen. De dag wordt afgesloten met een lunch, waarbij iedereen zijn bord flink vol kan laden (afbeelding, al het eten wat er doorheen gaat).

foto6

Er zijn een aantal verbeteringen aangebracht binnen het centrum. Er is een buitenkeuken gebouwd en er zijn buitentoiletten gemaakt (afbeelding). Beiden zijn tot stand gekomen met behulp van donaties!

foto2

Naast de dagopvang, worden er ook regelmatig nieuwe jongens opgenomen in het Boys-Home. Dit is erg zwaar voor de vrijwilligers, omdat de jongens vaak niet gesocialiseerd zijn. De jongens volgen elke dag lessen, krijgen counceling en praten veel met de social workers over familie en problemen. Zodra het na dit emotionele traject goed gaat met de jongens, worden de meeste van hen binnen 3 tot 6 maanden weer teruggeplaatst in hun eigen familie.
Na de terugplaatsing wordt er door de vrijwilligers regelmatig gecheckt of de thuissituatie nog naar wens is en wordt het schoolgeld betaald.

Keep up the good work!

foto1

foto3

foto4

Foto’s door Frank Smits (Doingood volunteer)