Wij kunnen uw steun hard gebruiken!Doneren

Steun

Mark Teurlings, Voorzitter: Je kunt niet iedereen en overal helpen. Maar als iedereen overal een beetje helpt het leven van anderen te verbeteren, dan kunnen we gezamenlijk zorgen voor een betere wereld.

Wij zijn zwaar onder de indruk geraakt van onder meer de situatie van kinderen in Oeganda die dag en nacht op straat leven en geen uitzicht hebben op een beter bestaan. Regelmatig zijn zij slachtoffer van criminaliteit en snuiven zij bijvoorbeeld lijm. In de nachten liggen de vaak zeer jonge kinderen tegen elkaar aan om elkaar warm te houden en zich samen beschermd te voelen tegen de gevaren van de nacht. Wij gaan in ieder geval proberen daar te helpen. De kinderen die op straat leven zijn zwaar beschadigd. Het vertrouwen zal langzaam aan moeten worden gewonnen en onze hoop is dat we veel kinderen kunnen redden en uitzicht kunnen geven op een beter bestaan. Hoe meer mensen doneren, hoe meer we kunnen doen. Elke donatie, hoe klein ook, eenmalig of vaker, helpt de kinderen. Onze bestuursleden doen dit vrijwillig en belangeloos. Er gaat geen euro naar ons en wij betalen onze kosten zelf. Zero-strijkstok! Dus help ons de wereld een klein beetje beter te maken en doneer!

Peter R. de Vries (onder andere programmamaker van Over de Grens):
‘Red een straatkind’ is een geweldig initiatief. Hoe kan de wereld dulden dat er anno 2014 nog miljoenen en miljoenen kinderen op straat leven, onder erbarmelijk omstandigheden en zonder toekomstperspectief? ‘Red een straatkind’ beseft dat ‘blabla’ van politici geen kindermonden vullen, niet voor scholing zorgen en ook geen medicamenten op tafel zetten, maar dat we in actie moeten komen, ZELF iets moeten doen! Want anders gebeurt er niks of veel te laat. Ik steun daarom dit initiatief van harte. In mijn ogen kun je nooit een reden bedenken om er niet aan mee te doen. Het gaat om kinderen… daarmee is in feite alles al gezegd. Hoe zouden we het zelf – als klein kind – hebben gevonden als niemand zich ooit om ons had bekommerd en we het maar zelf hadden moeten uitzoeken? Wat was er dan van ons terecht gekomen? Niets toch… Dus: Help mee, doe mee, laat je horen!
Kijk hier naar Over de Grens Oeganda

Jessica Villerius (programmamaakster o.a. Over de Streep in Oeganda): In juni 2013 ben ik samen met ons team van Over de Streep in Uganda geweest. We hebben daar gezien hoeveel leed er is, dat met name jongere kinderen lijkt te treffen. Het is geen uitzondering dat kinderen op jonge leeftijd al van school moeten omdat hun ouders zijn omgekomen door geweld of ziekte, en niemand meer voor ze kan zorgen. Deze kinderen belanden dan letterlijk op straat en zijn aan de grillen van het heersende geweld overgeleverd. Het is ongelooflijk belangrijk dat hier niet van weg gekeken wordt, maar dat we deze kinderen helpen, onderwijzen en uiteindelijk inspireren om hun dromen na te jagen. Wij hebben met eigen ogen mogen zien dat dit heel erg mogelijk is.
Kijk op dinsdag 17 juni om 21.05 naar de Over de Streep Special Oeganda